Conny Wilhelmus


is een self-made woman. Zij heeft zich pas op latere leeftijd gericht op de carrière die zij van jongs af aan ambieërde. In 2000 is zij begonnen aan de vooropleiding bij de TRAP. Op de TRAP heeft zij les gehad van o.a. Ellen Röhrman, Ronald Beer, Feline van de Koolwijk, Arjen Hosper, Julien Boekhoudt en Josja Haman. Na een workshop scènestudie door niemand minder dan Dora van der Groen, heeft ze auditie gedaan en is aangenomen bij de Nieuwe Theater Groep. Een spelersbank voor theaterdocenten in opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ook volgden er nog masterclasses van Titus Muiselaar en Frederik de Groot. In mei 2005 was de tijd rijp om haar eigen vleugels uit te slaan."op mijn 35e realiseerde ik mij dat acteren was, wat ik vroeger altijd wilde"

In 2000 hielp ik mee met de eindmusical van mijn oudste, die op dat moment in groep 8 zat op een school in Hilversum. Tijdens de brainstormsessie met de regisseur en twee andere hulpouders en later ook bij het repeteren met de kinderen, realiseerde ik mij dat dit was, wat ik vroeger ook graag wilde. En eigenlijk vond ik dat idee nog steeds geweldig. Maar hoe dan? Inmiddels 35, en waar begin je dan als je het acteer vak in wil? In ieder geval met scholing!

In Hilversum had ik de mazzel dat de regisseur ook echt regisseur was en de twee andere hulpouders acteurs. Na een vraag hoe dit aan te pakken was een van de twee acteurs zo lief om uit de krant allemaal advertenties te knippen van bonafide plekken waar je acteerlessen kon krijgen als je niet naar de toneelschool was geweest.

Dus, uitgaande van een 20 jaren plan om als laatbloeier het vak te leren en er mijn brood mee te verdienen, centjes bij elkaar geschraapt en op naar de Vooropleiding bij De Trap. Vanaf het moment dat ik mijn eerste les te pakken had, wist ik, dit hoort bij mij.

Omdat mijn docent, Julien Boekhoudt, wist dat ik er verder mee wilde, raadde hij mij aan een speldagboek bij te houden van alle lessen die ik ooit zou volgen. Iets wat ik nog steeds doe en waar ik al, heel veel keer, enorm veel plezier van heb gehad.

Na de vooropleiding heb ik nog vele andere modules gevolgd. Middels het systeem: geld sparen en dan weer een nieuwe module volgen. Tegelijkertijd werkte ik als assistente van een Parodontologe. Na 5 jaar was dit niet langer te combineren met mijn acteerklussen en ben ik, op goed geluk, als free-lance actrice voor mijzelf begonnen.